top of page

Biografia

Timo Kämäräinen on monipuolinen musiikintekijä, joka tunnetaan etenkin moniulotteisesta kitarismistaan. Tämän lisäksi Kämäräinen myös kirjoittanut paljon lauluja ja säveltänyt instrumentaalimusiikkia. Omia kitaravetoisia instrumentaalialbumeja on neljä: Unea (2005), Pulpae (2010), Blink and You Miss It (2021) ja Christmas Album (2022). Lauluja ovat esittäneet hänen omat kokoonpanonsa Beagon (levyt julkaistu 2005 ja 2007) ja TOOT TOOT (levyt 2012, 2013 x 2 ja 2014). Vuonna 2018 Kämäräinen lauloi ensimmäistä kertaa suomeksi taiteilijanimellä Ihana Leijona. Albumin nimi on Mä voin loistavasti.

 

Kämäräinen on keikkaillut ja levyttänyt lukuisten yhtyeiden kanssa. Pitkäaikaisimmat kiinnitykset ovat olleet Ismo Alanko (2003-2010), Pepa Päivinen (2004-2010) ja Olavi Uusivirta (2013-), jonka kanssa yhteistyö jatkuu edelleen niin biisien kirjoitustyön kuin keikkailun suhteen. Tämän lisäksi Kämäräinen on toiminut monipuolisesti freelancerina, tyylisuuntien ulottuessa rockista modernin jazzin kautta nykymusiikkiteoksiin isojen orkesterien kanssa (NYYD Ensemble, UMO, RSO).

 

Tämän lisäksi Kämäräinen on kirjoittanut musiikkia myös muille ja toiminut taiteellisena tuottajana useilla äänitteillä. Teatterimusiikkia Kämäräinen on tehnyt mm. kolmeen Kristian Smedsin näytelmään, viimeisimpänä teatterityönä Samuli Reunasen ohjaama Hamlet Kansallisteatterissa. Hamletiin Kämäräinen sävelsi ja esitti musiikin, jonka lisäksi hän näytteli Horation roolin. Hän on säveltänyt myös elokuviin ja tv-sarjoihin.

bottom of page